Bakverk

Nu har jag varit framme i köket!
 
 

[ WE CAN FIGHT OUR WAY BACK INTO THE LIGHT ]


Skor eller inte skor?

Är era hästar skodda året om, bara på vintern, bara på sommaren eller går de barfota?
Är era hästar skodda fram och bak, bara bak eller bara fram?
 
Timon går barfota året om. Just Basjkirhästarna har såpass starka och slittåliga hovar så att de kan gå utan skor.
 
Jag anser att såvida hästarna inte råtränas och tävlar typ 3 gånger i månaden kan de gå utan skor, en häst är inte gjord utav porslin och man behöver inte linda in dem i bomull. Timon går utan skor och även utan skydd, plain and simple?
 
Sedan nu under vintern tycker jag att hästarna får bäst grepp utan skor när det är halt ute, om de är vana vid att inte ha skor så att säga. Timon går med det allra nötvändigaste. Förra vintern hade han skor för att hans hovar var ganska så nedslitna, det är nog den enda gången han gått emd skor. Då hade han givetvis skytt för att han inte ksulle trampa på sig själv med broddarna.
 
Vad säger ni? Vad tycker ni är bäst? Barfota eller skodda?
 
Här har Timon både benskydd och boots, fram och bak.

Snö...

Snön har lagt sig på marken här i sundsvall nu. Usch! Tycker inte alls om vintern speciellt mycket, bara kallt och halt.
 
 
Har snön kommit till er ännu eller väntar ni glatt/sorgset på vintern?

Ursäkta ursäkta

Ursäkta för den något dåliga uppdateringen, vet dock inte riktigt vad jag ska skriva då jag inte ridit sedan i Torsdags. Vad vill ni se på bloggen? Kommentera!

Jag kommer att dö

 
Usch jag har allt som har med kyla att göra!

Kingslands vinter kollektion 2012

Det var många plagg ur Kingslands vinter kollektion som föll mig i smaken men även några som jag inte alls förstod ideén bakom.
Deras vändbara väst var oerhört cool men samtidigt kanske någon svår att matcha då den blåa färgen verkligen är chockerande blå!
 
 
Deras nya jacka var ingen hiss från min sida. Med det glansiga materialet och sedan att det är rutor i jackan gjorde den bara, smaklös.
 
Vad tycker ni mina läsare, hissar eller dissar från eran sida?

Kingslands nya kavaj?

Vad tycker ni om Kingslands nya chockrosa kavaj? Jag tycker den är helfrän! Om man matchar den riktigt bra tror jag att det kan vara riktigt snyggt faktiskt! Kingsland har lyckats att göra något snyggt utav något som skulle kunna blivit en katastrof, men Kingsland är ju Kingsland ;)
 
Om du känner dig manad att köpa den finns den HÄR för 2990:-

Caroline Bågfeldt

 
Som många vet har ju en grupp som heter " Hästar finns inte " blivit väldigt stor på facebook. Jag tycker det är en kul grej och tydligen tycker Caroline Bågfeldt det också! 

GPA First Lady

Såg ett inlägg HÄR och tänkte skriva lite om det här.
 
Hjälmen GPA First Lady är en lite... Udda hjälm? Och att den är special gjord just för kvinnor, vänta vadå? Får män alltså inte bära denna hjälm? 
Enligt mig ser hjälmen ut som en fluga med den breda skärmen och de upphöjda ventilationshålen. Nej inget jag skulle köpa men om du är intresserad finns den HÄR
 

Timon del 3

Då kom våren 2012. Målet för oss var att klara oss över 1m innan 2013, jag velade mycket på oss och trodde inte att vi skulle klara det.
 
Vi hoppade lite högre än förr och jag pressade mig själv till att hoppa högre, min rädsla för att hoppa vart mindre och vi hoppade 80cm, 90cm och tillslut kom den dagen då vi klarade 1m. Jag var stolt över både mig och Timon, den hästen som knappt klarade av att hoppa 30cm när jag började med honom. 
 
 
Det gick några veckor och pållen var fortfarande på mycket bra humör och var lätt och rolig att jobba med. Det gick ytterligare någon vecka och vi prövade på att hoppa lite barbacka, vi hoppade 105cm. Lyckan var enorm! :)
 
 
Vi gjorde även våran första tävlingsdebut på 50 cm, clearround och rosett!
 
 
Sommaren kom och jag fick höra att Timons ägare funderade på att sälja honom. Han hade varit tillsalu hösten innan men då var det ingen som nappade på honom. Vi hoppade högre och högre och i dressyren gick det riktigt bra. Vi klämde oss över 120cm och jag känner att denna sommer var den bästa vi haft tillsammans!
 
Vi hoppade ännu mer barbacka och rekordet för oss är 110cm, vi har tävlat två gånger till efter detta och båda gångerna fick vi med oss rosett! 
 
 
Ägaren till Timon ringde och frågade om jag skulle kunna tänka mig att börja rida Morikorn istället för Timon när han ska säljas. BAM, han skulle säljas. De skulle lägga ut honom på annons till hösten. Jag kände mig ledsen och ganska så vilsen, men vad kan jag göra han är juinte min häst?
 
Hösten kom och Timon var super fit, vältränad och oerhört fin.
 
 
Det är väl här vi är idag, Timon har lagt på sig lite i hullet men är oerhört fin och vältränad. Vi kämpar varje gång vi är tillsammans, vi kämpar för att nå våra mål. Jag älskar honom mer än något annat och vi är starkast tillsammans <3
 
 

Hästar finns inte!

Nu hoppas jag att alla inser att hästar finns inte utan de är en citrusfrukt!

Timon del 2

Det gick några månader och Timon var fortfarande tjock som en tunna... 
 
Såhär vackert var det i början;
 
Ser ni tunnan till mage?!
 
Sedan kom sommaren och på något sätt så bara släppte det. Han började söka sig neråt och var allmänt fin. Mjuk i sidorna och verkligen försökte göra mig tillfredsställd. Den tiden var MUMS!
 
Bland de första gångerna han sökte sig ner i form
 
Magen vart succsesivt mindre
 
Vintern kom och han vart lite små fet igen men inte lika mycket som tidigare, han gick ok lite då och då.Men han kunde ha sina up and downs, vissa dagar gick han knappt att rida medan dagen efter kunde han vara hur fin som helst! I hoppningen gick det sådär då jag fortfarande var hopprädd, att klämma sig över 60cm var en WOW feeling!
 
vintern 2011, han var lite små tjock och gick sådär
 
 
 

Timon del 1

Vem är då Timon?
 
Timon är en Basjkir valack på 8 år. Jag och Timon har spenderat snart 2 år tillsammans.
 
Det började med att jag letade medryttarhäst på Blocket. Jag hittade en häst som heter Aetii som såg väldigt intressant ut så jag mailade ägaren och det slutade med att jag skulle komma och provrida. Det var en till kvinna som skulle provrida Aetii den dagen så ägaren kom med en ganska ful och tjock häst som jag skulle få rida.
 
När jag kommit upp på hästen satt jag i en westernsadel för första gången. Hästen var tjock som en tunna och var inte alls så jätte rolig att rida, men jag var öerlycklig över att jag hittat en häst! Vi red ut en sväng och sedan red jag lite i paddocken. Jag fick även pröva Aetii men vi hade inte riktigt någon kemi. Det slutade med att jag red Timon, den tjocka och lite små fula hästen 1 gång i veckan.
 
Jag träffade en tjej som heter Emma som red Aetii samma dag som mig så vi red en hel del tillsammans innan hon slutade på Aetii. Då började jag rida med Ellen och Julia istället. 
 
Bild från provridningen
 
Såhär såg vi ut i början...
 
 

Bara hänger

Min hals vill inte vara med mig idag vilket resulterat till att jag sitter här hemma, sjuk och ensam.
 
Som det ser ut nu kommer jag vara hemma tills Torsdag, vilket betyder att jag inte kommer att rida förrens på Torsdag om ens det... Så jag känner att det kommer ju inte att bli några ridinlägg därför kommer jag köra lite utrustnings inlägg och även presentera Timon för er.
 
Men är det något ni vill se här på bloggen? För fram era önskemål så kör vi på!
 

Dags för ny hjälm?

Efter Jul skall jag köpa en ny hjälm då jag har farit av med min ett ex antal gånger. Problemet är bara vilken hjälm jag skall köpa?
 
Jag har ju mina Tretorn Falsterbo som är guldiga därför vill jag ha något som matchar de men ändå vill jag ha en hjälm som man kan ha i båda dressyr och hoppning... Det lutar åt någon utav dessa hjälmar.
 
 
 
 
Vilken tycker ni är snyggast / skönast?

Välkommen in!

Hej!

Nu tänkte jag ta upp bloggandet igen, tidigare har jag bloggat HÄR men kände att jag behövde något nytt att få igång bloggsuget på så jag skapade en egen blogg!

 

Jag heter då Emelie Nilsson och kommer ifrån Sundsvall där jag bor med min familj och mina djur. Jag äger två kaniner som jag tävlar med och fiskar sedan äger familjen även två katter. Jag är född 1999 och går i 8:an på en skola som heter Nivrenaskolan. När jag inte går i skolan brukar jag vara i stallet. Jag har två medryttarhästar som heter Timon och en som heter Morickorn. Timon är en basjkir valack på 8 år och Morikorn aka. Rick är en basjkir valack på 4 år. Timon rider jag ca 3ggr i veckan och Rick lite nu och då. När jag började på Timon var han ganska omusklad och tjock som en tunna, men nu när jag ridit honom i ca 2 år har han blivit mycket finare i kroppen och är mycket lättare att rida än förut. Vi har även utvecklats en hel del!

 

Jag rider även på Nurunda Ryttareförening en gång i veckan, där är jag även assistent. När jag "jobbar" i stallet brukar jag hjälpa de yngre barnen med att sadla och tränsa, mocka och vara med på vissa lektioner om det behövs. På ridskolan har jag även två favorit hästar, de heter Lady och Buster. De är båda importerade från Irland för inte så jätte länge sedan.

 

Jag hoppas att ni har fått en liten inblick i mitt liv och vem jag är!

Timon;

 
 
Morikorn;
 
Lady;
 
Buster;
 

RSS 2.0