GOTT NYTT!

Gott nytt år alla mina härliga läsare! 2012 har varit ett toppen år och jag hoppas på att 2013 blir ännu bättre, eller vad säger ni! ;)

Kingsland dunjacka

Stäng
En jacka som gärna får hamna i min garderob! Mamma?

Jobbig dag!

Idag for jag till stallet runt halv 12 och var hemma runt halv 4! Tre hästar hanns med, herre vad trött jag vart! Slutade med att jag somnade i bilen...
 

Första pållen jag red var Torsten, det var tänkt att vi skulle rida egoboy men vägen dit var inte skottat så vi valde att rida runt travbanan istället. Snön är ju så himla tung och ponnyerna håller på att sättas igång så det kändes dumt att låta dem jobba så mycket. Väl på travbanan skrittade vi och travade lite, Torsten kändes fin och jag lät honom bara rulla på utan krav eller liknande.
 
Efter det dressyrade jag på Lorrimar, satan vad fin ponnyn var! Det var verkligen som en dans på rosor, han flyttade för skänkeln vid minsta rörelse. Himlarns vad fin han blev. Vi red igenom Märke II också mest för att se om jag minns banan. Sedan övade jag lite övergångar samt ökning. Efter lite dressyrande bytte jag häst med Moa så jag prövade på Daisy. Herre vilken skillnad det var! 
 
Hon var inte lika sammarbetsvillig så att säga, springig och sådär... Efter en stund med lite trav och skritt blev hon finare och började ta formen i traven då och då. Kände inte att jag krävde så mycket av henne utan ville mest bara att hon skulle ta det allra lättaste såsom att inte gena i hörnen ;) Galoppen ville hon inte riktigt ta utan det gick en gång sedan bestämde jag mig för att sluta, lite som en belöning till att hon tagit galoppen.
 

Hoppning

Imorgon står hoppning på schemat, ska bli roligt då jag inte hoppat på evigheter! Känns det som iallafall....
 
Julia ska med, hon ska få den viktiga uppgiften att filma ;) Så det lär nog dyka upp en film imorgon. Vad mer finns det att säga, inte så mycket. Julia tillbringar natten hos mig och imorgon ska jag bjuda ridgruppen min på fika! 
 

Hejsvejs!

Hej alla ni, idag har jag spenderat dagen med att gå på Birsta med mina underbara vänner. Allt jag fick med mig hem var en mössa, godis och en dricka.. Det var sjukt mycket folk överallt då det är mellandagsrea nu!
 
I veckan har jag varit iväg och ridit på ridskolan, då red jag Alfons. Vi red en sväng runt travbanan då de håller på att sättas igång för tillfället! Har även en överraskning åt er...
 
Igår red jag Timon, vi jobbade lite dressyr och det kändes helt okej på slutet. I början var men mer i luften än nere på marken... ;)
 
Fick även världens finaste julklapp av käraste Emma, en almenacka full av bilder på blandannat mig och Timon!

Juleklappar

Igår firade jag julafton precis som alla andra, haha! Fick en massa fina saker men mina favvisar var vinterstövlarna och mina Dr. Martens kopior!
 
Bilder kommer upp lite senare idag för nu ska jag sticka iväg till stallet och rida ridskoleponny! 

Frågestund - SVAR

JULIA
Hej Emelie! :) 
Hej Julia! (:
* Vilken är din favorithäst på ridskolan? 
Oj, skulle nog säga Lady bland storhästarna och Lorrimar bland ponnyerna :)
* Hur är det att vara assistent, är det tråkigt, roligt, jobbigt?
Det är riktigt kul! Man upplever mer saker än när man är "bara" är elev. Det är så roligt att se små ryttare utvecklas! I början var det lite små jobbig när de yngre skulle galoppera för första gången, det är ansträngande att springa runt och runt i ett ridhus! ;)

* Vad är ditt mål med Timon under 2013? 
Jag har inte satt några mål då han troligtvis kommer att säljas men om han inte gör det är det nog att vi ska komma ut på fler tävlingar och förhoppningsvis starta 80cm.

* Hur tycker du att de andra hästarna på ponderosa är ett rida jämfört med Timon? 
Jadu, Spasiba har jag bara ridit en gång och då kändes hon rolig men lite "framtung". Morikorn rider jag då och då, han är speciell på sitt ästt men samtidigt är han en unghäst och har mycket kvar att lära! Agai var det länge sedan jag red men senaste gången stack han med mig. Annars är han helt okej att rida, inte en sådan häst jag skulle satsa på men. Aetii, ja, han är ganska döv på alla sätt haha...

* Skulle du egentligen vilja ha en egen häst eller känner du typ att du aldrig skulle ha tid med det? 
Jag skulle jättegärna vilja ha en egen häst och jag anser att jag har tid med det. Dock har inte mina föräldrar tid att skjutsa mig till stallet varje dag, så jag har tid men inte dem ;)

* Kommer du tävla lite mer med "Organ" och "Tyskland" under 2013 eller kommer du tävla typ lika mycket.
Jag ska försöka tävla mer, beroende på om min plånbok säger JA! ;)
 
 
MARLENE

*När började du rida?
Jag började rida i Februari år 2008/2007, alltså har jag ridit i snart 5/6 år :)
 
OLIVIA
*Hur går det med Timon nu? Ska han läggas upp på annons igen? :(

Så som jag har hört ska han upp på annons när som helst...
 
NICOLE

*Hur gammal är du?
Jag är 13 år gammal och fyller 14 år om ca 2 veckor.
 
*Hur gammal är Timon?
Timon är 8 år gammal och fyller 9 i April.
 
*Varför började du att rida?

Jag vet faktiskt inte varför jag började rida, jag tyckte att hästarna var söta djur helt enkelt ;)
 
*Har du någonsin varit rädd för något och om du har det hur kom du över det?
Inom ridningen har jag varit rädd för att hoppa, oerhört rädd har jag varit. Vågade knappt hoppa 50cm ett tag. Hur jag kom över det? Jodu, jag tror att Timon har hjälpt mig mycket. Vi var båda två lite ängsliga när det gällde hoppningen och därav tror jag att vi båda lärde oss att tro på varandra och inte vara rädda. Jag tog det även i min och Timons takt vilket hjälpt väldigt mycket! Under sommaren har jag utvecklats oerhört mycket inom hoppningen och nu är jag nästan inte alls rädd :)

God Jul allesammans!

Hoppas ni haft/kommer få en bra jul! Hitills har jag inte öppnat några julklappar men hela granen är fullpackad med julklappar så några lär jag nog få!
 
Allt kommer att komma ut på bloggen sedan, hoppas ni får en bra jul allesammans!
GODJUL ♥

Halsring

 Första gången jag och T rider i halsring, gick bra! ;)

Turkos

Hjälm - Charles Owen Ayr8
Stigbyglar - Jin stirrup
Schabrak - Lamicelle
Väst - Kingsland
Stövlar - Supreme high rider
Pannband - Swarowski

Jullov!

Himla skönt med jullov känner jag! Vi slutade klockan 12 idag efter att vi fått våra betyg ;)
 
I veckan händer inte så mycket, imorgon drar jag mig till Timon och pysslar om honom. Sedan kommer resten utav veckan komma som den kommer!
Just nu sitter jag och knåpar på en outfit som kommer upp senare idag.
 
GLÖM INTE FRÅGASTUNDEN!

[ If it wasn't for you ]


Frågestund

 
Känn er fria att fråga vad som helst!

Bloggen ser knas ut

Just nu ser bloggen lite knasig ut men jag ska försöka fixa det så fort jag får tid!
 
Kram hej ♥

Ridläger 2012

I sommras var jag på ett ridläger i Delsbo, riktigt trevlig faktiskt :)
 
Åkte dit med tre underbara vänner och träffade två nya som jag fortfarande har kontakt med! Jag red en häst som hette Mystik, han var ganska mysig och trevlig att rida lite seg men när hinder kom fram då jävlar! ;) En otrolig vecka där vi blandannat fick ha teori med en kvinna som tävlat SM i dressyr med alla de "kända" ryttarna. Riktigt coolt! Lärde mig en hel del under lägret och fick även hoppa fälttävlan för första gången :)
 
Sedan att det var 30 grader varmt nästan varje dag och att jag brände sönder mina armar är en annan historia.. ^^
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Världens bästa ♥


Mysig barbacka tur

Idag så for sadeln aldrig på utan jag tog mig en barbacka tur med Ellen. Det blåste som om det vore storm ute så det var lite synd...
 
Timon kändes fin, vart lite trav och galopp men mestadels skritt. Jobbade honom lite i skritten och då kändes kan trevlig och mjuk i sidorna och munnen. Han är så oerhört lurvig nu, otroligt mysig att sitta barbacka på, hihi ^^
 

När det går överstyr?

Det går överstyr nu. Att pepparkaksgubbar är rasistiska? Hallå, då får man ju inte kalla vitlök vitlök heller? 
 
Att de tar bort klipp från tomteverkstaden, alltså det är ju bara töntigt. Snart lär de ju ändra färg på Ferdinand med? Han är ju svart? Det känns som om det går överstyr nu. Jag ser inte att de klippen som kommer tas bort på något sätt speglar judar osv. Det är ju det vi är uppväxte med, elelr iallafall jag. Jag har aldrig tänkt " Åh nejmen titta den där dockan är nog jude och den där är svart, de betyder inte lika mycket som oss som är vita " Det känns som om det blir värre om de tar bort dem? Har de inte rätt att få vara med eller?
 
Herregud.
 
 
 

Pajaz

Idag hade vi hästval och med den otur jag har så får jag aldrig den häst jag vill ha... Lottade häst tre gånger men ingen utav gångerna fick jag den hästen! Då fanns det nästan bara Pajaz kvar så jag tänkte att det var lika bra att ta honom då jag inte ridit honom på nästan tre år.
 
Vi fick välja mellan att rida barbacka eller med sadel och det är ju mycket roligare att busa barbacka! ;) Vi jobbade en del med serpentiner, ställa och forma. Till en början var Pajaz väldigt stel i sidorna, det kan ju bero på att han är en klassisk nybörjarponny, hehe. Men efter lite trav och skritt blev han mjukare i sidorna.
 
Då gick han bra i kanske 10 min sedan tyckte han att det blev tråkigt så då började han busa till det. Lite släng med tungan hit och dit tyckte han var mycket roligare att koncentrera sig på! ^^
 
När vi sedan började jobba galoppen var han superfin! Han satte under sig rikigt fint vissa gånger i galoppfattningarna, kändes verkligen som att galoppera i uppförsbacke. Han kan vara fin bara han kommer igång, han bevisade att även den äldre och tråkiga ponnyn kan vara rolig bara man tar fram dess vackraste sidor.
 
BILDKÄLLA

Ridskolan

Nu ska jag sticka till ridskolan, idag är det hästbyte få se om det blir ponny eller storhäst! 
Har avbokat mina två senaste ridpass så det ska bli roligt att komma tillbaka igen :)
 
Jag kommer hem runt åtta och lär nog uppdatera sedan, tack och adjö! ^^
 

Hej igen!

Usch, har varit sjuk därav den dåliga uppdateringen. Mådde illa i tisdags och gick till sängs runt 7. Sedan igår pluggade jag till mitt prov som jag hade idag. Usch för Franska revolutionen!
 
Men nu är jag på gång igen och skall försöka uppdatera! Min ridlärare ringde mig igår och berättade vilken grupp jag skulle rida i till vårterminen. Min grupp skall splittras då vi är för få för att få ha kvar gruppen.
Efter höstterminen skall jag börja i en "Vuxen" grupp på Torsdagskvällar. Känns bra då jag fortfarande kan behålla mitt assistent jobb!
 

Bara för att..

ÄGANDE
(x) Ridstövlar
(x) Ridskor
(x) Skyddsväst
(x) Helskodda ridbyxor
( ) Vita ridbyxor
(x) Chaps
(x) Ridhjälm
(x) Ridspö
(x) Grimma
(x) Grimskaft
( ) Täcke
( ) Sadel
(x) Vojlock/Scha
brak
( ) Träns
(x) Ryktlåda
(x) Ryktgrejer

 

TEORETISKT
(x) Vet hur man sadlar
(x) Vet hur man sätter av & på grimma
(x) Kan några sjukdomar
(x) Vet vad man gör när hästen får en sjukdom
(/) Vet hur man skor en häst. (Bara raspat hovar...)
 

(x) Vet hur man broddar av och på en häst

(x) Kan olika tecken & färger 

(x) Kan några kroppsdelar på hästen 

(x) Kan och förstår hur det fungerar med mankhöjd
(x) Vet vad hästens exteriör är
(x) Kan en del om hästens exteriör
(x) Kan mocka, rykta & fodra
(x) Kan blanda foder med andra mineraler och vitaminer
(x) Kan smörja sadel & träns
(x) Kan lasta en häst samt kontrollera allting i en hästtransport
(x) Vet hur en korrekt sits ser ut

 
RIDERFARENHETER
(x) Ridit barbacka
(x) Ridit western
(x) Hoppat med häst
(x) Ridit dressyr
(x) Utövat voltige
(x) Åkt på ridläger
(x) Ridit i sandpaddock
(x) Ridit i ridhus
(x) Ridit i skogen
(x) Tävlat
(x) Ramlat av och slagit dig
(x) Ramlat av utan att skada dig
(x) Suttit på en bockande häst
(x) Suttit på en skenande häst
(x) Suttit bak & fram
(x) Vunnit rosett inom hoppning
( ) Vunnit rosett inom dressyr 
(x) Ridit i över 3 år
(x) Travat barbacka
(x) Galopperat barbacka
(x) Suttit barbacka på en skenande häst
(x) Hoppat barbacka
(x) Ramlat av barbacka
(x) Galopperat över en sommaräng
(x) Galopperat i snö
(x) Ridit i uppförsbacke
(x) Ridit i nedförsbacke
(x) Ridit två på samma häst
(x) Suttit på en stegrande häst

 
ERFARENHET MED HÄST
(x) Har/haft sköthäst
(x) Har/haft egen häst 
(x) Ridit på ridskola
(x) Badat med häst
(x) Ryktat en häst
(x) Kört en häst
(/) Ridit/Rider in en häst
() Förlorat en häst
(x) Legat inne i en hästs box
( ) Sovit i ett stall
(x) Mockat en hel timme
( ) Låtsats att du var en häst tillsammans med andra hästar
(x) Har en favorithäst

 
JAG HAR RIDIT
(x) En stor häst
(x) En liten häst
(x) En kittlig häst
 (x) En busig häst
(x) En nyfiken häst
(x) En rädd häst
( ) En sjuk häst
(x) En lat häst
(x) En pigg häst
( ) En ledsen häst
(x) En glad häst
(x) En connemara  
(x) En fjording
(x) En Haflinger
(x) En arab
( ) Ett fullblod
(x) Ett russ  
(x) En nordsvensk  
(x) En ardenner  
(x) En shettis
() En tinker
() En shire
(x) En korsning
(x) En New Forest
 
Hur högt har du hoppat?
125cm
Vad är de högsta du hoppat med A ponny?
-
Hur högt har du har du hoppat med B ponny?
-
Vad är det högsta du har hoppat med C ponny?
80cm (?)
Vad är det högsta du har hoppat med D ponny?
125cm
Vad är de högsta du hoppat med häst?
1m
Vad är de högsta du hoppat barbacka?
105cm
Vad är det högsta du har hoppat utan stigbyglar?
105cm
 
 
 
Ramlat av en häst/ponny: Ja
Ramlat av en häst/ponny på ett hinder: Ja
Ramlat av en häst/ponny mer en 5 gånger: Ja
Gått omkull med en häst: Ja
Gått omkull och sedan blivit trampad av en häst: 
nej
Brutit någonting i samband med du har trillat av en häst/ponny: 
nej
Ridit ut ensam:
 ja
Tävlat hoppning: Ja
Tävlat dressyr: Ja

Vad väljer du?
Hoppning eller dressyr?
Beror på vad det är för häst men hoppning
Rida ut två eller i grupp?
Lite olika
Gymkhana eller en hopplektion?
Hopplektion
A/B ponny eller C/D ponny?
C/D då A/B är alldeles för smått för mig! 
Har du...
Ridit i skogen; Japp
Hoppat; Ja
Stegrat med häst; Ja
Bockat; Ja
Blivit sparkad; Nej
Blivit trampat; På tån ja ;)
Gått omkull med häst; Ja
Hoppat en oxer; Ja
Hoppat en trippelbarr; Ja
Tävlat i dressyr; Ja
Tävlat i hoppning; Ja
Tävlat i terräng;  Ja
Ridit utomlands; Nej
Haft foderhäst, medryttarhäst, sköthäst eller så; Ja
Ridit en häst under 10 år; Ja
Ridit en häst över 25 år; Nej
Hoppat 60 cm; Ja
Hoppat 80 cm; Ja
Första gången jag ramlade av; Då red jag Timon i skogen och han gick under en låg gren som sopade mig ur sadeln, har aldrig skrattat så mycket...
 

Inköpet

• 2st vintervantar
• 1st hoppspö
• 2st termosockor
 
 
 
Termosockarna har jag ingen bild på och de andra handskarna kommer jag att få i julklapp så har ingen bild på de heller. Men hoppspöet var i stort behov då mitt är sönder och vantarna mina är alldeles sönder slitna... hehe ;)

Livet leker

Idag har skolan börjat igen, Måndag. Ny vecka nya tag! Sjukt härligt att det bara är 2 veckor kvar till julafton. Känner mig oerhört taggat faktiskt!
 
Igår var jag och moder min i staden och handlade en massa. Bilder kommer snart.
De två sista proven är snart gjorda och jag känner att både jullovet och min födelsedag närmar sig, 2 respektive 4 veckor kvar!  
Får även snart mina första betyg satta... Herre vad tiden gått fort. Bilderna från Lördag kommer komma såfort våra betyg är satta då Emma hade lite i skolan som vart tvungen att göras :)
 

Dagen

Idag for jag, emma och julia till stallet klockan 10. Det var -7 grader ute.. usch usch.
 
När vi väl kom till stallet så blev jag mött utav en snögubbe till häst, så mysigt att få pulsa runt i snön och hämta sin häst *host*. Emma var ju snäller och fotade idag så bilder får ni antagligen imorgon.
 
Vi red på ängen i pudersnön vilket var oerhört mysig, känner mig verkligen lyckligt lottad som har typ 5 ängar att välja på! 
Märktes ganska fort att Timon blev lite små trött då han inte har bästa kondisen för tillfället, men han var glader och nöjder som fick bralla runt lite på ängen. Syntes på honom att han var glad, mitt lilla hjärtegull ♥
 
Bilderna kommer somsagt imorgon skulle jag tro, ni får hålla ut mina vänner!
 

Stallet

Idag for jag till stallet i detta ruskväder, mamma tappade kontrollen lite i början och det var lite små läskigt...
När jag kom till stallet visade det sig att vi skulle rida. Kom iförd mjukisar och världens snöskor... Det går något virus på ridskolan som ponnyerna har och vi är en ponnygrupp då inte alla börjat ridit storhäst ännu, men tydligen gick vi som storhästgrupp idag (?)
 
Så avbokade min ridlektion och pysslade om  Buster lite. Mockade även åt alla ponnyer och sade hej till dem. For sedan hem i detta fulväder! Kastade in kläderna i tvättmaskinen och såg glad ut.
 
 

Jag och mitt badass liv

Jag lever mitt badass liv fullt ut. Åt en Piri Piri och dog
 
FULLT ÖS MEDVETSLÖS
 

Lördagens planer

Under lördagen kommer Emma och Julia komma ut till stallet och fota! Planen vet jag inte riktigt men en outfit är påkommen ;)
 
Det lär nog bli något i stuk med galopp-på-ängen-pudersnö-stuk, sedan om det blir det får vi väl se antar jag! Men nya bilder till headern kan jag locka med då det är minst 5dm snö ute nu... Helt sjukt att vintern kom så fort!
 
Bilder från förra fotosessionen
 
 

.....

Kommentera om du vet ngn sim har en ledig stallplats

Ingen bloggning!

Ni får ursäkta att jag inte bloggade igår men jag hade ett jätte stort biologi prov idag så jag pluggade och hade konfirmations träff igår!
 
Idag blev det inte heller någon ridning då vi skulle baka hemma. Imorgon är det teori på ridskolan då några utav ridskoleponnyerna hade haft feber. 
 

Frysna ögonfransar, hmmm...

Idag red jag för första gånger på 1 ½ vecka!
 
Timon har ju börjat fått sin teddypäls nu och är så otroligt mysig, härligt!
 
Vi skulle rida i paddocken men efter några varv i skritt och trav märktes det tydligt att underlaget inte var okej, halt under den lätta pudersnön.
Vi tog oss en tripp till ängen, redan häär hade mina fötter och händer förfrysit! Inte så konstigt då det visade sig vara -20...
 
När vi kom till ängen jobbade jag lite i traven och tog även några galopper, riktigt mysgt i den fina pudersnön som lagt sig! I traven var lilleman ganska fin vissa gånger, dock lite motstretig och hängde sig på bettet lite då och då.
 
En mysig tur helt enkelt!
 
 
Sådär såg Timons mule och mina ögonfransar ut när  vi var hemma igen! Iskristallet hihihi ;)

Blått, rött och guld

Skulle lätt kunna plöja runt på tävlingsbanorna i denna outfit, mums

Min riktigt fina syster

Jag och min fina syster gick ut och fotade lite i det fina vinterljuset :)
 
 
 
 

Nya stövlar

 
I julklapp står dessa stövlar högt upp på min önskelista då jag behöver ett par varma stövlar i vinter! Dessa är väldigt fina för att vara ett par vinterstövlar enligt mig, dock har jag oerhört svårt att hitta stövlar då mina vader är långa och smala som pinnar! Har till och med svårt att hitta ridbyxor som passar! Haha ;)

RSS 2.0